Májusi szemle

Egy ideje nem írtam már ide, és ennek oka az volt, hogy nem történt túl sok változás a terepen.

Wilcock és Corey tovább foglalkoznak az antarktiszi szállal, amely szerintük éveken belül felfedésre kerül. Ezzel most a fejlemények hiánya miatt is nagyobb kétségeket táplálhatunk. Nem utolsó sorban azért, mert az azóta egyre erősebben képviselnek egy új “Földet megmentő” szcenáriót, melyben jön egy nagy energiahullám, és mindenki megvilágosodik (vagy ennek egy szofisztikáltabb verziója). Ezeket mindig nagyon szkeptikusan tekintjük, mert egy külső beavatkozásnak néz ki, nem pedig egy emberek által vagy emberi tudatosság által létrehozott eseménynek.
Wilcockék elfelejtik, hogy az emberek többsége még nem világosodott meg, és nem is szeretne felfedést, újabb technológiákat és űrlényekkel kommunikálni. Az emberek többségének friss vízre, élelemre és tiszta levegőre, környezetre van szüksége és ezt a technológia régóta lehetővé tenné, azonban az emberi tudatosság nem teszi ezt lehetővé, nem pedig a látszólag világot irányítók. Az antarktiszi szál technológiát ígér, ami megint nem sokkal más, mint a külső megvilágosodási ígéret.

A fejlemények elmaradtak Trump-al kapcsolatosan is, illetve az történt, mint ilyenkor mindig, hogy a nagy ötletekből kis és kétes lépések születtek (például emberkereskedelemmel  és sátánizmussal kapcsolatosan). Amint írtuk, Trump eleve rendszertelen, és lázadásból veszi az erejét, és tulajdonképpen recessziónak kell tekinteni, annak ellenére, hogy fontos dolgokat tett figyelme tárgyává.

Valószínűbb, hogy a világot az alulról érkező, lassan megérő és terjedő mozgalmak váltják meg, mint egy tollvonás vagy egy hirtelen energiahullám. Mindezek ellenére a maguk módján a Corey-féle celebritás mozgalmak, és hasonló már sokkal inkább képtelenségnek tűnő szálak is – a lehetőséget elhintve – az emberiség tudattalanjában dolgoznak egy szellemileg is fejlettebb jövő irányába.