Filmek

The Day before Disclosure

The Day before Disclosure Egy minőségi dokumentumfilm a földönkívüliek jelenlétéről, elsősorban az alapesetekre koncentrál. Bevezető filmnek tudjuk ajánlani. A “klasszikus” exopolitikai kutatók szerepelnek benne: Richard Dolan, Bob Dean, Michael Salla, Linda Moulton Howe, Stephen Bassett, Steven Greer.

Sirius (2013) és Unacknowledged (2016)

Sirius Disclosure Ez a két bevezető film Dr Steven Greer által menedzselt, bemutatja benne a földönkívüli civilizációk témáját, hogy miért annyira jelentős környezetvédelmi/műszaki szempontból, és hogyan nyomják el. A Sirius film mindezek mellett egy “kis ember”t, nemrég talált 13 centis leletnek jár utána boncolással és tudományos vizsgálatokkal. Néhány vizsgálat után nem tudnak egyértelműen arról megállapításra jutni, hogy földönkívüli eredetű-e. Az Unacknowledged kezdő szintű ismeretterjesztő film, néhány új bennfentes információjával.

Touched – E.T. Encounters

John Mack - Touched - E.T. Encounters Egy dokumentumfilm az eltérítésekről. A főszereplője Dr John Mack pszichológus, eltérítések egyetemi kutatója. Ez a film nagyon életközeli, különösen 2 esetet mutat be személyes módon, betekintést kapunk az életükbe és hogy mit jelent nekik az eltérítés, hogyan élték meg, milyen következményei voltak rájuk és a környezetükre. Közben a kezelő pszichológus, John Mack történetét is megismerjük. Tetszetős, hogy a film nem próbál következtetéseket levonni, hanem teljesen szabadon hagyja a kérdéseket.

Contact (A Kapcsolat) (1997)

Contact - A kapcsolat film A főhősnő egy tudós, aki felfedezi intelligens élet jeleit a világűrből, egy civilizáció jeleit, akik egy gépet építtetnek vele. Közben megismerkedünk a világi hatalmak, a pénzuralom, technokrácia és demokrácia elemeivel, amelyek nehézségeket állítanak, vagy épp lehetővé teszik egyáltalán a főhősnő utazását, mely során felfedezi, hogy az életnek van egy általa még ismeretlen dimenziója.A film ábrázolja a mostani társadalomban uralkodó hiteket a földönkívüliekről, a fanatizmust, az egyházat, és a háttérhatalmat jelentő pénzügyi befektetőket egy-egy szereplőben. Elgondolkodtató, hogy mik merülnek fel, ha egyszer megtörténik a közzététel. Érdekesség, hogy a filmben szereplő gép erősen hasonlít a Dan Burisch által bemutatott csillagkapura.

Ősi idegenek – Ancient Aliens sorozat (2009-től)

Ősi idegenek - Ősi idegenek sorozat Egy-egy epizód egy-egy témakört jár körbe: a piramisok kérdését, a vízalatti városokét, a föld alatt élő földönkívülieket, a középkort, a nácik és ufók kapcsolatát… ami extra, hogy nem csak az eddigi, közismert anyagot mutatják, hanem izgalmasat és újat is. Vették a fáradtságot és felkeresték a tudósokat, akik közvetlenül kutattak, és velük készítettek interjúkat. Erich von Daniken természetesen a legismertebb, a felvezető epizódba az ő érvei és bemutatandói kerültek bele.

Már az első évadban a következő kutatók és tudósok szerepelnek benne, ezek talán a legnagyobb nevek: Erich von Daniken, Giorgio A. Tsoukalos, David Childress, Buzz Aldrin (űrhajós), Robert Bauval, Graham Hancock, Bill Birnes, Chris Dunn, Dr. Steven Greer, George Noory, Linda Moulton-Howe, Peter Fiebag, Dr. Algund Eenboom, Philip Coppens, Dr. Uwe Apel, Rodney Dale. A második évadtól David Wilcock is sokat szerepel és Richard Hoagland is egy epizódban. 2016-ban már a 11. évad van műsoron.

A Philadelphia kísérlet

A Philadelphia kísérlet A Philadelphia kísérlet mozifilm az azonos nevű kísérletről szól, melynek legendájáról már akkor könyvek jelent meg. Eszerint a hajón 1943-ben láthatatlansági kísérletet hajtottak végre erős elektromágneses mezőkkel. A hajó legénységének nagy része megsemmisül, két testvér azonban átkerül a jövőbe, abba az időbe, amikor az idővonalakkal való kísérletezést abbahagyják (1980 körül), a Montauk bázisba. A bázis az U.S.S. Eldridge hajóval való kísérletezésből fakadó kutatások alapján működött.A film illusztrálja, hogy mennyi testi és pszichikus probléma merül fel egy idővonal váltáskor, például, hogy megtalálják a szüleiket, vagy hogy gyorsan öregedni kezdenek. Azért is jó, mert viszonylag keveset módosítottak a sztorin az állítólagos szemtanúk leírásához képest, tehát a történet egészen valóságszerűnek tekinthető.

A Barátság-ügy (Il caso amicizia)

Amicizia - Stefano Breccia Dokumentumfilm egy olasz földönkívüli kapcsolatsorozatról. Egy baráti kör találkozgatott a földönkívüliek egy csoportjával, miután egyszer rájuk találtak. A földönkívüliek ember alakúak voltak, csupán dupla-háromszor olyan magasak. Bruno Sammaciccia, az egyik központi szemtanú, W56-nak nevezte őket. Két évtized folyamán, 1956-tól kezdve, jelentős tudást gyűjtött tőlük ez a csoport és néhány meghívott vendég.Egy olasz riporter 2010 körül felkutatta a csoport néhány tagját, akikkel interjúkat készítettek, felelevenítették, hogy hogyan zajlottak a találkozások, miről beszélgettek, hogy néztek ki, és néhány eredeti fényképet és hanganyagot is bemutatnak. A szemtanúk által elmeséltekből érdekes történet bontakozik ki, mely hasonlít néhány hasonló korszakban zajlott kapcsolatra (pl Billy Meier).

Thrive – Növekedj

Thrive - Növekedj film Ez a film az egész világról, a természetről, lehetőségekről és az emberiség nagy kérdéseiről szól, de a földönkívüliek tematikáját is érinti részlegesen. Néhány “összeesküvés” tematikát is érint. A produkció jó minőségű és ingyenesen hozzáférhető HD minőségben, már magyarul is: Thrive – Növekedj