David Icke

David Icke a legismertebb kutatók közé tartozik, akik földönkívüliekkel foglalkoznak. Többnyire arról az elméletéről ismerik, hogy a világot titokban a reptoidok (“gyíkok”, “hüllők”) és hozzájuk szegült egyéb földönkívüliek irányítják – akár emberi formába bújva politikusokként – azaz átvették a világ fölötti uralmat. Ez a nagyon leegyszerűsített elmélet ilyen formában egy klasszikus és hagyományos földönkívüli összeesküvéselmélet és talán már inkább akadályozza azt, hogy színesebb képet lássanak róla. Icke nagyon jól tudja leírni a tudatfejlődés adott szintjén álló a társadalmunk problémáit és hogy ezt hogyan tartják fenn mind a külső, mind a belső tényezők.

David Icke pályafutását sportriporterként kezdte egy kis rádiónál, majd a BBC-nél Angliában, később a zöld párt tagjaként politizált. A 90-es évek elején Peruban érte egy megvilágosodás élmény és egy látóval való találkozás is,  amitől sok minden megváltozott. Elkezdte kutatásait és előadásait a titkos társaságokról, vérvonalakról, és az árnyékkormányról. Az első információ közül sok téves is bekerült, például akkor a világ közeli végét hirdette. A sajtóban nevetség tárgyává vált és ez segített neki még jobban csak magára figyelni. 1996-tól fedezte fel, hogy a titkos társaságok és családok a reptoidok által vannak befolyásolva. A kutatásait többnyire saját magától, intuitívan tudta végezni, keveset dolgozott együtt másokkal.

Icke egyik szemléltető képe az, hogy egy “frekvenciabörtönben” élünk, ami olyasmi, mint a mátrix. A transzcendens valóság, az emberek magasabb szinten való összekapcsoltsága, és azok a rendező elvek, amik az embereket irányítják (sors), alapból láthatatlanok, és ez szerinte nem véletlenül van így, hanem ez valakinek szándékos alkotása, vagy legalábbis a reptoidok kihasználják és fenntartják.
Mint ahogy sokan mások, ő is kiemeli, hogy a pénzrendszer (adósságpénz, kamatrendszer) is része a modern kori rabszolgaságnak. Az egyike azoknak az eszközöknek, amik segítik a tudatfejlődést megakasztani az alsó szinteken.
A mai társadalomban nem is elsősorban a vezetők (főnökök, politikusok, média) által történik az elnyomás, hanem a “kisemberek” által, akik csak élik az életüket, járnak be dolgozni, házasodnak, és elfogadják ezt a rendszert, ahogy van. Ők a legnagyobb védelmezői a rendszernek, mert már csak azon belül tudnak gondolkodni, és bármi más sérti az önvédelmi rendszerüket. Miután fiatal korban kialakultak a korlátaik, azután már ezeket védelmezik és csak válság esetén hajlandóak változtatni rajta, ha egyáltalán.

A földönkívüliek és a Földön élők közt a legnagyobb különbség, hogy ők értik a tudatosságon alapuló világ működését (legalábbis annak következő lépését), mi pedig nem. Ha átlépjük a küszöböt, onnan már nagyon gyorsan tovább lehet fejlődni, technikailag is, meg társadalmilag is. Most vagyunk pont ezen a küszöbön, ahol nagy erők feszülnek egymásnak.

Icke fontos információkat összegez a sajtó, szórakoztatóipar, egyház és politika kapcsolatában a pedofíliai körök elterjedtségéről. Különösen a briteknél most már teljesen bizonyítottan fennáltak ilyen körök, amiknél a legismertebb személyek is részt vettek kiskorúakkal való szexuális visszaélésekben. Ezek a titkos társaságok rituáljaihoz és gonoszságaihoz tartozik.

A reptoidok elméletét szemlélteti egy Icke által is ajánlott film, az Elpusztíthatlanok (They Live, 1988). Ez egy régi és nem valami kiemelkedő film, de legalább tiszta egyszerűséggel mutatja be, mennyire csak látszat a szabadság, amiben élünk, és a szórakoztatóipar, az amerikai álom és a remény mekkora fenntartója a rendszernek.

David Icke-nál az a különös, hogy a szavainak értelme és tartalma mögött levő energia nagyon erős. Ő maga is tudatában van, hogy előadásain nem maguk a szavak hatnak, hanem ez az energia, ami mozgásba kerül. (Ez egyébként mindenkinél így van, csak nála ez különösen gördülékeny.)

Icke folyamatosan a könyveiben, weblapján és előadásokban fejti ki véleményét, amiknek egy része hozzáférhető magyarul is.

Magyarul megjelent könyvei:
Emberi faj – emelkedj fel
– “És az igazság felszabadít”: EzVan kiadó, 2006

Néhány magyarul feliratozott videó (playlist):
https://www.youtube.com/watch?v=ACzXZsEPpI0&list=PL7lDcNzZ1Mn3Ytrzy3Sv6zExMSo_GFN-a