Bevezető

Ez a honlap elsősorban a galaktikus civilizációkkal való kapcsolódást kívánja előmozdítani egy lehetőleg minél több megközelítést és tudatszintet felölelő módon, úgy, hogy ez az emberiség fejlődésének részét képezhesse. Ide úgy jutunk el, ha először nagyon röviden áttekintjük, mi történt ezen a téren az elmúlt 70 évben.

Az ufológia a 2. világháború után a roswelli és hasonló incidensek nyomán vette első nagyobb lendületét. Mindenki érdeklődni kezdett a megmagyarázhatatlan égi jelenségek iránt. Ez hamar kibővült az első, második és harmadik típusú találkozások kutatásával, valamint később kiderült, hogy a titkos kormányzat sokkal komolyabban foglalkozik az egésszel, és föld alatti bázisokat hoz létre kutatásokhoz. Szóba került, hogy akár össze is rakhattak egy saját titkos égi járművet és kommunikálnak a jövevényekkel.

Különösen a ’90-es évek spirituális nyitásakor, a New Age korszakában világossá vált, hogy a földönkívüliek témát nem lehet és érdemes kizárólag fenomenológiailag, az események szintjén az eddig bevált tudományos-racionális módszerrel megközelíteni. Szinte az összes akkor nyílt csatorna elkezdett egy nagy változásról beszélni, mely a 2000-es év körüli 10-20 évben kulminál, és ennek részeként ősi tudás érkezik, mely a galaktikus népekről is szól. Közben a tárgyi kutatások is felhozták az ősi idegenek lehetőségét, és persze az időutazást; tömegesen jelentek meg gabonakörök a mezőkben; a kormányok is kezdték publikálni egyes ellentmondásos aktáikat.

Mindez az információhalmaz a 2000-es évek fele egy nagy kakófóniát hozott létre, ahol egymásnak homlokegyenest repülő magyarázatok láttak napvilágot, a lehető legképtelenebbnek hangzó összeesküvés-elméletekkel és jóslatokkal, az azonnali pusztulástól az egész bolygó azonnali megvilágosodásáig. Ebben rendet rakni csak a logikus elmével, csak egy racionális eszközkészlettel nem igazán lehet, mert jelenleg nem állnak rendelkezésünkre általánosan elfogadott tények. Egy következő tudatszinten, melyben az intuíciót is használjuk és azt nézzük, hogy a metafizika és a transzcendencia bevonása mit tud nekünk nyújtani, azt látjuk, hogy sokkal jobban érthetőek a dolgok.

Különösen ezen a honlapon szeretnénk egy olyan megközelítést kínálni, mely nem kizáró, hanem megengedő; nem meg akarja mondani az igazat, hanem új ötleteket felvetni és sok szemszögből megmutatni azt, hogy mivel tud hozzájárulni a galaktikus civilizációkról szóló tudás az emberiség fejlődéséhez. Az exopolitika fogalma erre ad lehetőséget, mert pont azt kutatja, hogy milyen (társadalmi, kulturális) változások történnek a galaktikus civilizációk megismerése mentén. Az is fontos szempont, hogy kialakítsunk az emberiségnek egy olyan gondolkodást, mely segítségével érdemben tud a galaktikus civilizációkkal kapcsolatba lépni, tud velük egyáltalán kommunikálni és hogy be tudjuk tölteni számunkra fenntartott helyet a galaktikus népek között. Ehhez nem csak őróluk, hanem önmagunkról is szükséges ismeret és itt mindenképpen az önismeret fontosságát szeretnénk hangsúlyozni. A Földön minden nép egyedi sajátosságokkal és küldetéssel vagy ha úgy tetszik, karmával rendelkezik, és ez a galaktikus térben is így van. Meg kell tudnunk, mi tesz minket embereket egyedivé, miben vagyunk mások és mihez értünk jól, valamint miben vagyunk lemaradva a többiekhez képest.

A már nagyon sok irányból áramló tudásból sokat tudunk tanulni a más bolygókon virágzó társadalmakból, és talán azokból is, amik intő példaként állnak előttünk. Azonban még többet nyújt talán az, ha tudjuk, mit tett az ember régen, hogyan is keletkezett az emberiség, és hogy a modern korban hogyan szállt le a tudat a lélek legmélyebb sötétségekig, az idővonalakkal való ellenőrizetlen manipulációkhoz és emberi klónozással való kísérletezésig.

Tovább: Ismertető az alapokról